Lešinari

Roditeljima sa djecom koja imaju  razvojnu disfaziju, o kojoj sam pisao, ali i druge razvojne probleme zelim sugerisati jednu vrlo vaznu stvar.

Povodom nasih razmjena iskustava i komentara na drustvenim mrezama, prije svega Facebook-u, ukljucuju se osobe koje su po zvanju strucna lica i rade po razlicitim drzavnim institucijama  (psiholozi, defektolozi, logopedi, redukatori, pedagozi) i valjda iz visegodisnjeg rada pokusavaju da ubijede roditelje da BAS ONI imaju rjesenje za nasu djecu, opovrgavaju postojece dijagnoze, podgrijavaju frustraciju roditelja, produbljuju ocaj roditelja, stvaraju situaciju konfuzije kod roditelja a samo sa jednim ciljem: da nagovore roditelje za PRIVATAN ANGAZMAN  i to naplacuju dosta puno.

Takva lica sa razlogom zovem „lesinari“.

Savjetujem da prepoznate takve osobe ( lako je po araoganciji, po bucnoj kritici svega i svacega, po  strucnim terminima koji su vam nerazumljivi), da budete hladni i uzdrzani i da lagano prekinete komunikaciju sa njima.

Ukoliko insistiraju i dalje i opovrgavaju zvanicne dijagnoze koje ste dobili od multidisciplinarnih komisija, prijavite ih odredjenim inspekcijama u Ministarstvima zdravlja ili Ministarstvima prosvjete u drzavi gdje zivite.

Ova lica ili institucije cete prepoznati i po agresivnom reklamiranju (sto je protivzakonito) i obicno djeluju na drustvenim mrezama u paru ili nekoliko njih kako bi se podrzavale ukoliko neko raskrinka njihove ilegalne aktivnosti.

Moj savjet je da se obratite najblizoj strucnoj sluzbi za svaku pomoc, a za preglede SAMO u zvanicnim institucijama (zavodima i institutima) gdje vase dijete pregleda multidisciplinarni tim. Sugerisem da NIKAKO ne prihvatate neke tretmane za novac.

Zasto ne za novac, je posebna tema o kojoj cu napisati poseban tekst sa osvrtom na naucne cinjenice i fakte, kojih se svako strucno lice mora pridrzavati u smislu postovanja etickog kodeksa.

Advertisements
| Postavite komentar

Kretanje članaka

Vaš komentar :

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

Create a free website or blog at WordPress.com.